• Ook zo gevoelig? 

  Je bent er altijd voor je kind. Je zorgt ervoor dat het aan niets ontbreekt. Maar juist jij, die jouw eigen kind zo goed kent, weet het even niet meer. Je moederhart breekt. Want je ziet dat je kind niet lekker in zijn of haar vel zit en de twinkel in de ogen is weg. Ook jouw geduld wordt geregeld op de proef gesteld. (Hoog)gevoeligheid heeft prachtige kwaliteiten, maar die zijn momenteel ver te zoeken. Die goedbedoelde adviezen van je moeder, vader en opvoedboeken irriteren je. Ze maken je nog onzekerder. Je voelt je zo machteloos. Alsof je faalt als ouder.

  Herken jij één van de volgende punten bij jouw kind?

  Je kind is onzeker en zoekt constant de bevestiging?
  "Ik merk dat haar zelfbeeld sterk wordt beïnvloed door wat anderen van haar vinden.
  Kon ze zelf maar zien wat een mooie prachtige meid ze is."

  Je kind kan niet goed voor zichzelf opkomen.
  "Je zoon laat zich steeds de kaas van zijn brood eten. En gaat liever de confrontatie uit de weg dan zijn mannetje te staan. Je merkt hoe boos of verdrietig hij daarvan wordt. En daar wordt jij dan weer boos of verdrietig van."

  Je kind legt de lat zo hoog voor zichzelf.
  "ze is zo streng voor haarzelf. Goed is nog niet goed genoeg."

  Je kind vertoont zulk sociaal wenselijk gedrag dat dit voor je dochter niet meer wenselijk is.
  "ze vindt het heel belangrijk dat iedereen het naar het zin heeft, maar ze vergeet daarbij altijd zichzelf en gaat dan geregeld over haar grenzen heen. Met vaak verdriet of een boze bui als gevolg."

  Je kind wordt steeds ongelukkiger en beleeft steeds minder plezier.
  "Je merkt dat je kind steeds meer vage klachten krijgt. Maar je partner of anderen in je omgeving begrijpen niet waarom je je nou zoveel zorgen maakt. En dat doet pijn als moeder. Maar wat als je nu niet ingrijpt?"

  Je kind vindt het steeds lastiger om met al die emoties om te gaan.
  "Zelf weet je ook niet meer wat je hieraan kunt doen. Sterker nog: jij kan een grote mond krijgen! En ook jij verliest steeds vaker je geduld. Maar het laatste dat je wilt is tekortschieten als moeder."

  Je kind wordt niet door anderen begrepen.
  "Veel mensen snappen je kind niet. Ze vinden dat je je kind te veel beschermd. Om over die veelzeggende blikken maar te zwijgen. Dit maakt je verdrietig, onzeker en machteloos. Op school is ze ook heel anders als thuis." En jij snapt niet waarom je kind zich op school juist zo anders gedraagt. Want thuis is je kind boos, dwars, verdrietig of juist heel stil. Maar hoe ga je daar dan mee om?"

   

   

 •  

  Gratis tips  Download tips

 • Wat zou er gebeuren als je niets zou doen?

  • Leert je kind nooit goed voor zichzelf opkomen. Met als gevolg dat hij of zij een makkelijk pestslachtoffer wordt. En zijn of haar eigenwaarde en zelfvertrouwen verliest…
  • Wordt je kind eenzaam en neerslachtig. Omdat ze geen aansluiting vindt bij andere kinderen. Het gevaar ligt dan ook op de loer dat het ze met foute types in aanraking komt…
  • Blijft je kind altijd en overal die eeuwige pleaser. Wat kan omslaan in nog meer perfectionisme en faalangst. En dan ben je nog verder van huis…

  En nu?
  Wie heeft er ooit tegen je gezegd dat je het alleen hoeft te doen? Laat mij je helpen met het allerliefste met wat ik doe!

  Plan nu je gratis sparringsessie in .Daarin zal ik je meteen al een paar waardevolle tips meegeven die je direct kan toepassen. Kost niets levert alleen maar op;-)

 • Wil je op een snelle, goede manier meer weten over hsp? Omdat je weet (of vermoedt) dat je kind hoogsensitief is? En wil je ontdekken wat jouw kind nodig heeft? Zodat je jouw kind kunt helpen om goed om te gaan met zijn of haar hoogsensitiviteit?

  Hoe zou het zijn als je in één avond de nieuwste, nuttige informatie krijgt over hoogsensitiviteit, zonder dat je zelf alle boeken hoeft te lezen of het internet hoeft af te speuren? Fijn toch?

  Lees verder

 • Als ouder wil je natuurlijk dat je kind lekker in z'n vel zit. Merk je dat jouw kind snel overprikkeld raakt? Soms zomaar ineens heel boos of verdrietig wordt? Het lastig vindt om voor zichzelf op te komen? Altijd aan een ander denkt maar daarbij vaak zichzelf vergeet? En kunnen jullie wel wat hulp gebruiken om te leren hoe jij én je kind omgaan met hooggevoeligheid? Ik help jullie graag. Zodat jouw kind weer gelukkig is, met meer zelfvertrouwen, meer weerbaarheid en meer plezier.

   

   

  Lees verder...

 • Jij kent je eigen kind het beste. Daarom is het helemaal frustrerend als juist jij als ouder je kind niet verder kunt helpen. Je wilt tenslotte het beste voor je kind, en doet er alles aan om te zorgen dat je kind gelukkig is. Daarom kan het soms voelen alsof je als ouder faalt bij het opvoeden van je kind. Gun jij jezelf én je kind een coach die jullie als gezin verder kan helpen?

  Lees verder...

 • Wil jij op de hoogte gehouden worden van mijn activiteiten op het gebied van hooggevoeligheid bij je kind? Vul hier je naam en e-mail adres in.

 • To Grow Coaching is aangesloten bij: www.hoogsensitief.nl 
  Het landelijke platform voor informatie en het vinden van professionals op het gebied van hoogsensitiviteit.

   

   wat klanten zeggen!

 • [mailpoet_page]