• Tekening-onderzoek voor hooggevoelige kinderen

   

  Vindt jouw kind het fijn om lekker te stoeien met verf,kwasten en potloden? Dan is samen tekenen of schilderen tijdens de coaching een leuke, speelse manier om meer inzicht te krijgen in zijn of haar binnenwereld.

  Hoe doe ik dat?

  Dankzij de opleidingen die ik heb gevolgd, kan ik tekeningen 'lezen'. https://www.tekenenismeer.nl/ Daarnaast heb ik eigen onderzoek gedaan naar hooggevoeligheid in een kindertekening. De tekenontwikkeling loopt synchroon met de ontwikkelingsfases. Zodra een kind de eerste woordjes kan zeggen, zet het vaak ook de eerste krassen op papier Door goed te kijken naar de manier van tekenen, krijg ik heel veel informatie over de ontwikkeling, hooggevoeligheid en vaardigheden van een kind. Denk aan het totaalbeeld, het gebruik van kleuren, en de mannier waarop lijnen worden getekend. Een tekening geeft mij ook informatie over de behoefte(n) van je kind. Hier kan ik dan mijn coaching specifiek op richten.

   

 • Wat levert het op?

  Door samen met jouw kind op deze manier te werk te gaan. kan ik-zonder veel te praten- in één oogopslag zien waar jouw kind zich bevindt in zijn of haar ontwikkeling, en wat jouw kind nodig heeft. Dit geeft prachtige inzichten, zodat ik mijn coaching hierop kan afstemmen. Zo komen we sneller tot de kern, en dus ook sneller tot een goed oplossing!

  Meer weten? 

  Wil je meer weten over HSP? Of de uitgebreide HSP-scan laten doen om te bepalen wat jouw kind nodig heeft?
  Klik hier!

   

 • Ik vond het heel fijn om bij Rebecca te tekenen. Door het tekenen werd ik rustig en kon ik beter voelen wat ik nu wil en hoe ik het wil.

  Door de opdrachten die ik kreeg van Rebecca hielp het mij om te ontdekken wat mijn kwaliteiten zijn. Ik ben Rebecca erg dankbaar ( meisje 13 jaar).